Malleo Tristep bokaízület ortézis-rendszer / 50S8

Termék leírása

Többfunkciós ortézis, amelynek használatával gyorsabban visszanyerhető az aktivitás a bokaszalag sérüléseit követően

Malleo Tristep mérettábla

Termékinformáció:

Többfunkciós ortézis, amelynek használatával gyorsabban visszanyerhető az aktivitás a bokaszalag sérüléseit követően. Az izomaktivitásnak megfelelően biztosítja a bokaízület védelmét. Pelotta-rendszerének köszönhetően egyéb segédlet nélkül is teljesen kinyitható, így könnyű és a gyors a fel- és levétele.

A Malleo TriStep ortézis-rendszer fejlesztésében elismert ortopédiai szakorvosok, sportorvosok, gyógytornászok és ortopédiai műszerészek vettek részt. Adaptálásához egészségügyi szakember szükséges.

Indikáció:

 • akut és krónikus bokaszalag instabilitások és bokaízületi sérülések,
 • posztoperatív védelem bokaízület műtétek esetén,
 • peroneusz ínsérülések,
 • bokaízületi gyulladások, degeneratív elváltozások.

Hatás:

 • az ortézis-rendszer szerkezete igazodik a bokaszalag-sérüléseket követő rehabilitációs folyamat három fázisához:
  1. Stabilizálás (I. szakasz): Az akut gyulladás idejére (0–4. nap, legfeljebb a sérülést követő két hét) a Malleo TriStep stabilizálja a bokát. A cél ilyenkor a fájdalom enyhítése és a boka duzzanatának csökkentése. Ebben az időszakban a stabilizáló-hevederrel és a műanyag héjjal kiegészítve kell viselni a Malleo TriStep ortézist. Napközben az eszköz lapos talpú, befűzetlen cipővel használható.
  2. Szövet újraképződésének fázisa (II. szakasz): Az új szövet kialakulásának szakaszában (4–28. nap) napközben nem kell már hordani az ortézist. Ilyenkor a stabilizálás fenntartása mellett a boka fokozatos mobilizálása a cél. Éjszakára javasolt visszahelyezni a bokarögzítőt, ezzel elkerülhető a bokaízület elmozdulása, háton vagy oldalfekvés során.
  3. Mobilizálás (III. szakasz): A 29. nap után az orvos útmutatásait figyelembe véve el lehet kezdeni hordani a Malleo TriStep ortézist a műanyag héjazat és a stabilizációs heveder nélkül. Ennek célja a stabilitás és a mobilitás, valamint a koordináció és az egyensúly javítása.